Bugünün en iyi tabletleri, mükemmel dizüstü bilgisayar alternatifleri olacak kadar güçlüdür. Güçleri yeterince olmayanlar bile stilüs desteği sayesinde e-postalar gönderme, önemli belgeleri yazma gibi genel işle ilgili görevler veya çizim ve tasarım gibi daha hafif yaratıcı yüklerle sizi başarıyla götürmek için oldukça kabiliyetlidirler.

En iyi iPad'lerden birini veya en iyi Android tabletlerden birini arıyorsanız, aldığınız tabletten çok şey alacaksınız. Ve bu cihazlar size bir dokunmatik ekranın tüm avantajlarını, özelliği için prim ödemenize gerek kalmadan sunacağı için son derece çok yönlü ve en iyi 2'si 1 arada dizüstü bilgisayarların bazıları kadar pahalı olmayan bir taşınabilir cihaza sahip olacaksınız.

Tabii ki, sadece bütçenize uygun olan en pahalı modeli almak akıllıca olmaz. Örneğin, iPad Pro, en güçlü iPadOS destekli cihaz olabilir, ancak ihtiyacınız olan şey bir iPad Air olabilir, bu da para tasarrufu yapmanızı sağlar ve tam olarak size uygun olan tableti alırsınız. Ya da gerçekten ihtiyacınız olan tek şey en iyi ucuz tabletlerden biri olabilir.

Sizler için bir çok seçili tablet modellerin test ettik ve uzun bir süre boyunca günlük hayatta kullandık.  Aşağıda, en iyi tabletler de dahil olmak üzere en iyi Windows tabletlerinden bazıları bulunmaktadır. Performansa, yazılıma, ekran kalitesine, pil ömrüne ve aksesuarlarla nasıl etkileşim kurduklarına odaklanarak, listemiz size doğru seçimi yapmanıza rehberlik edecek - aynı zamanda paranızın değerini de alacaksınız. Alt kısımda en iyi tablet modellerin incelemeye başlayalım.

 
iPad Pro 12.9 (2022)

iPad Pro 12.9 (2022), 2023 yılı itibarıyla Apple'ın en üst düzey tableti ve bir M2 yonga seti sayesinde dizüstü bilgisayar sınıfı güce sahip olan bir tablettir. Tartışmasız olarak, hemen hemen hiçbir tablette yapacağınız hiçbir şey, önceki nesil M1'i bile zorlayamayacağından, bu aşırı güç fazlası olabilir ancak kesinlikle geleceği düşünerek tasarlanmıştır.

Diğer birçok açıdan, bu iPad Pro 12.9 (2021) ile benzerlik göstermektedir ve daha küçük iPad'lerde bulamayacağınız üstün bir görüntü yaratmak için mini-LED kullanan devasa bir 12.9 inç ekranı vardır.

Ayrıca, sunduğu tüm teknolojiye rağmen oldukça ince ve hafiftir ve Face ID, yetenekli kameralar ve elbette Apple'ın Magic Keyboard ve Apple Pencil 2 gibi aksesuarlar için destek gibi kullanışlı özelliklere sahiptir - özellikle burada, hava algılama özelliği sayesinde diğer iPad'lere kıyasla çizim yapmak için daha da iyi olan Apple Pencil 2.

Evet, iPad Pro 12.9 (2022) çok pahalı ve çoğu kullanıcı için aşırı güçlü olabilir, ancak süper güçlü bir tablet istiyorsanız, işte bu tablet budur.

 

iPad Pro 12.9 (2021)

 iPad Pro 12.9 (2021) iPad Pro 12.9 (2021), başlıca özelliğiyle muhtemelen M1 yonga setiyle çalışması nedeniyle şahane bir tablet. Bu yonga seti Apple'ın en üst düzey 2021 Mac'lerinden direkt olarak alındı, bu nedenle burada gerçekten bir tablete masaüstü gücü kazandırılıyor.

Tableti test ettiğimizde büyülenmiştik - yonga seti fotoğraf ve video düzenleme gibi işlemler için harikaydı ve oyun oynamak için de mükemmeldi. Ancak, bu tabletin öne çıkan özelliği sadece bu değil. İlk defa bir iPad'de, mini-LED ekranı bulunuyor ve dikkate değer bir 1,600-nit zirve parlaklığına, 120Hz yenileme hızına ve 2048 x 2732 çözünürlüğe sahip. Net, parlak, canlı ve genel olarak etkileyici.

iPad Pro 12.9 (2021) ayrıca uzun ömürlü bir pil, yeterli bir kamera, birinci sınıf bir alüminyum tasarımı ve Magic Keyboard ve Apple Pencil 2 desteği de var - bunlar ayrı satılıyor, ancak gerçek bir verimlilik makinesine dönüştürüyorlar ve test sürecimizde bunları sürekli olarak kullandık.

Dolayısıyla bir tablete gerçek çalışma veya yaratma yapmak istiyorsanız veya büyük bir tablet oyuncusuysanız, iPad Pro 12.9 (2021) mükemmel bir cihaz olacaktır. Ancak, ihtiyaçlarınız daha hafifse, bu cihaz size pahalı ve büyük gelebilir.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra sadece iPad Pro 12.9 (2022) ile rekabet etmeyi hedeflemiyor, aynı zamanda Apple'ın tabletini geçmeyi hedefliyor. Ve bazı yönlerden bunu başarıyor.

Samsung'un tableti daha büyük, 14,6 inç ekranla birlikte geliyor ve kutuda bir S Pen stylus bulunuyor - iPad'de ise Apple Pencil ayrı olarak satın alınması gerekiyor. Dev ekranı sarsıcı bulacağımızı düşünmüştük, ancak aslında sanat veya sadece film izliyor olsanız bile harika.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, Snapdragon 8 Gen 1 üst düzey yonga seti sayesinde güç dahil olmak üzere, birçok yolda Apple'ın en iyi tabletine neredeyse eşlik edebiliyor ve her iki cihaz da elverişli bir 12 MP ultra geniş açılı kameraya sahip.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra için bir klavye folyosu satın alabilirsiniz ve harika hoparlörlere ve bol miktarda depolama alanına sahiptir. Yani birçok yönden gerçekten daha büyük bir iPad Pro - sadece Android çalıştıran bir tane. Ancak son nokta, Android'in biraz hantal bir tablet işletim sistemi olması nedeniyle Tab S8 Ultra'nın en iyiye tam olarak eşlik etmediği büyük bir kısım.

Tabletin kendisi, taşınabilirliği istediğiniz kadar taşınabilir olmayacak kadar büyük ve ağır olması nedeniyle, Apple galip geliyor. Ancak bütçesi olmayan Android hayranları için en iyi seçenek bu tablet.

iPad Air (2022)

Apple'ın en son iPad Air modeli, şirketin giriş seviyesi tabletlerine göre daha çok iPad Pro ile ortak noktaları olan bir cihaz. Test ederken hangi tableti kullandığımızı kontrol etmek zorunda kaldık.

Tam ekran tasarım, M1 çipi, Apple Pencil uyumluluğu ve uzun pil ömrü var. Ve tabii ki, son derece kullanışlı bir tablet işletim sistemi olan Apple'ın iPadOS'u üzerinde çalışıyor. Testimizde, listesi fiyatına bakıldığında bile performansı iPad Pro serisine oldukça yakın.

Bu test ettiğimiz en iyi tabletlerden biri ve iPad Pro ve Galaxy Tab S8 Ultra'yı daha büyük ekranları, ek depolama alanı ve yüksek çözünürlüklü ekranları gibi birkaç noktada geçiyorlar. Ama eğer bu iki premium cihaz için para ayıramıyorsanız, bu orta seviye alternatif tam size göre olabilir.

Lenovo Yoga Tab 13

 Lenovo Yoga Tab 13, yalnızca daha büyük bir ekranlı bir akıllı telefon olmaktan öteye giden gerçekten ilginç bir tablet - bu, dahili bir standa sahip olmasıyla başlıyor. Bu sayede, yüzeylere açı verebilir veya hatta şeylere takabilirsiniz - Yoga adı bundan gelir. Müzik veya film izlerken Tab'ı farklı yüzeylere kolayca yerleştirebildiğimiz için bunu son derece faydalı bulduk.

Lenovo Yoga Tab 13 ayrıca alt kısımda bulunan stand kısmında büyük bir hoparlöre sahip. Bu, tablet hoparlörlerinin çoğundan daha büyük ve güçlü olduğundan, kulaklık olmadan film izlemek ve oyun oynamak için harika bir cihazdır.

Ayrıca, Lenovo Yoga Tab 13'te bir tablette nadir bulunan bir micro HDMI portu bulunur. Bu, cihazı diğer cihazlara bağlamanızı ve daha büyük bir ekrana görüntüyü çıkartmanızı veya bilgisayar için ikinci bir ekran olarak kullanmanızı sağlar. Bu nedenle, Tab, taşınabilir bir ikinci ekran olarak kullanmak için harika bir cihazdır.

Bunların hepsinin yanı sıra, büyük bir 13 inç ekranı, güçlü bir Snapdragon 870 çipi ve hızlı 30W şarj desteğiyle birlikte büyük bir 10.200mAh pil özelliği de mevcut. Tek eksikliği arkada bir kamera olmamasıdır.